İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - Küçükçekmece Anadolu Lisesi

Devam / Devamsızlık İşlemleri

Değerli velilerimiz ve sevgili öğrencilerimiz, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği kapsamında öğrencilerimizin devamsızlık hakları aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

Özürsüz Devamsızlık                     Özürlü Devamsızlık

Toplam 10 Gün

Toplam 20 Gün

Öğrencilerimiz 10 günü aşan özürsüz devamsızlık yaptıklarında veya toplamda 30 günü aşan devamsızlık yaptıklarında ders başarı durumu ne olursa olsun başarısız sayılır ve sınıf tekrarı yaparlar.

Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi (rapor) veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir.

Öğrencilerimizin derse geç kalma durumu yalnızca birinci ders saatinin ilk 10 dakikası içinde geçerli olup diğer ders saatlerine geç gelen öğrencilerimiz yarım gün yok yazılacaktır.

Yayın: 05.09.2023 - Güncelleme: 05.09.2023 22:54 - Görüntülenme: 1183